Liefde als snackcultuur
Tegenwoordig lijkt alles een snackcultuur te zijn. Ook wanneer het op de liefde aan komt. Mensen lopen steeds makkelijker weg van elkaar en springen zo in de volgende relatie of affaire. Dat komt mede doordat mensen online op zoek gaan naar elkaar en om de manier waarop we dat doen. Net zoals vroeger leer je elkaar kennen door gesprekjes, maar deze vinden niet face-to-face plaats en online is het ook makkelijker om je net iets anders voor te doen dan je bent, of misschien is het dat niet eens. Misschien durf je juist iets meer van jezelf te laten zien. Daardoor ontstaan allerhande verkeerde interpretaties en verwachtingen. Vergelijk nu de beste datingsites van dit moment op Welkedatingsites.nl
Het is echter ook niet zo dat het helemaal niet werkt om online op zoek te gaan naar liefde. Wat er vooral mis is, is de manier waarop wij dat doen. We gooien neer waar we naar op zoek zijn, zoeken daar iemand bij, die wij ook nog wat betreft het uiterlijk aantrekkelijk vinden, afgaande op een foto en wat tekst. Het gesprekje dat we voeren verloopt vlotjes en dat zien we als een klik. De emoties en gevoelens beginnen te stromen en we krijgen een verliefd gevoel. Maar is dat wel liefde?
Dat kan heel erg goed liefde zijn. Het nadeel is dat we binnen no-time helemaal hoteldebotel zijn en allerlei verwachtingen krijgen over hoe het gaat zijn. We springen een beetje te snel met onze gevoelens in het diepe. Wanneer we online op zoek gaan naar liefde dan dienen we daar nog iets voorzichtiger mee om te springen dan in het offline leven. Je hebt iemand immers nog niet in levende lijve meegemaakt.
Bij een ontmoeting zijn we dan al verliefd en daardoor zijn we blind voor de persoon die in werkelijkheid voor ons staat. En let op waar je online precies op zoek gaat naar de liefde. Dat kan namelijk alle verschil van de wereld maken.